ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Είμαι η Μαρία. Το κανονικό επίθετο μου είναι Παναγοηλιοπούλου. Έχει 8 συλλαβές και 16 γράμματα. Το μόνο πιο ακατάλληλο για καριέρα είναι το Σπανοβαγγελοδημήτρης αλλά το πρόλαβε ο Αυλωνίτης στη «Σωφερίνα». Γι αυτό κι εγώ προτίμησα το “κομμένο” Παναγοπούλου, που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώ επαγγελματικά από το 1989 όταν ξεκίνησα να εργάζομαι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,4 με σκοπό να γίνω δημοσιογράφος. Υπολόγιζα όμως χωρίς τον… έρωτα.

Ο γάμος και η γέννηση του γιου μου έβαλαν τα σχέδια μου για καριέρα σε δεύτερη μοίρα αφού προτίμησα τον ρόλο της full time μαμάς, ξεδίνοντας μέσα από το (ερασιτεχνικό) γράψιμο. Μόλις ο γιος μου μεγάλωσε λίγο, συνεργάστηκα με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, έχοντας την επιμέλεια και παρουσίαση της παιδική στήλης στην εκπομπή STAR CAFE, ενώ κάποια χρόνια μετά ασχολήθηκα με το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των ΜΜΕ, αυτό που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες.

Έχω δημιουργήσει το thisismarias.blogspot.gr, τον προσωπικό μου χώρο στο διαδίκτυο. Αρθρογραφώ στο aixmi.gr, έχω την στήλη «Με το μάτι της Μαρίας» στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ και σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ. Η πρόταση να ενταχθώ στην ομάδα του Eventful ως αρθρογράφος, έγινε αποδεκτή σε χρόνο ρεκόρ (γιούπι!!).

Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είμαι Παναθηναϊκός (προσωπικά ζητήματα συζήτηση κομμένη!) και περήφανη μαμά του Κωνσταντίνου Χαρδαβέλλα που είναι Διαιτολόγος και δημιουργός της μεθόδου διατροφής Love My Kilos.