Όσα δεν γνωρίζετε για τις παραδόσεις που σχετίζονται με την γέννηση των διαδόχων!

 Σε περίπτωση που δεν έχετε μάθει τα νέα, η Kate Middleton είναι πάλι έγκυος και ακόμη ένα βασιλικό μωρό θα έρθει τον επόμενο μήνα. Για να δούμε όμως  ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες που ακολουθεί το βασιλικό πρωτόκολλο σε θέματα που σχετίζονται τόσο με το νεογέννητο όσο και με τις υποχρεώσεις της υπόλοιπης οικογένειας στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής τους!

 

1. Η ανακοίνωση για το φύλο του μωρού, δεν γίνεται ποτέ πριν την γέννησή του!

2. Η γέννηση του μωρού γινόταν στο σπίτι. Η βασίλισσα Ελισάβετ γέννησε και τα τέσσερα παιδιά της στο σπίτι, με τους δικούς της γιατρούς και μαίες.

3. Οι γεννήσεις τώρα λαμβάνουν χώρα στο Lindo Wing of St Mary’s Hospital και η Kate ακολούθησε σε αυτό την Diana, η οποία πριν πολλά χρόνια έκανε την διαφορά! Πάντως φημολογείται πως για το τρίτο της παιδί, ίσως και να επιστρέψει στις παραδόσεις!

4. Κατά την διάρκεια της γέννησης της μικρής Charlotte, ήταν παρόντες οι εξής: οι μαίες Jacqueline Dunkley-Bent και Arona Ahmed καθώς και δύο μαιευτήρες, τρεις αναισθησιολόγοι, τέσσερις βοηθοί χειρουργείου, δύο ειδικούς φροντίδας, τέσσερις παιδιάτρους και έναν τεχνικό εργαστηρίου.

5. Οι βασιλείς είχαν κάνει δημοφιλή την… «μαιευτική αναισθησία». Η βασίλισσα Βικτόρια, είχε δηλώσει πως μισούσε το γεγονός ότι ήταν έγκυος και για τουλάχιστον δύο από τις γεννήσεις των παιδιών της, χρησιμοποίησε αιθέρα, αποκαλώντας αυτή την εμπειρία «χαλαρωτική, ήρεμη και ευχάριστη».

6. Οι γεννήσεις απαιτούσαν την παρουσία μάρτυρα! Πριν την γέννηση του Πρίγκηπα Κάρολου το 1948, ο Βρετανός γραμματέας της χώρας παρευρισκόταν συνήθως σε όλες τις βασιλικές γεννήσεις. Η παρουσία κυβερνητικού αξιωματούχου «επαλήθευε» το γεγονός. Ευτυχώς η βασίλισσα σταμάτησε αυτή την πρακτική και άνοιξε το δρόμο για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα.

7. Οι πατέρες δεν ήταν παρόντες στην γέννα. Ο Πρίγκηπας Φίλιππος δεν ήταν παρών την ημέρα γέννησης του πρώτου του παιδιού, καθώς έπαιζε squash. Ωστόσο, ο Πρίγκηπας Αλβέρτος παρέμεινε με την βασίλισσα Βικτόρια για την γέννηση μερικών από τα εννέα παιδιά τους.

8. Άδεια πατρότητας! Το 2003 το Ηνωμένο Βασίλειο εφάρμοσε νόμιμη άδεια πατρότητας για όλους τους γονείς, συμπεριλαμβανομένων και των βασιλιάδων. Ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ πήρε έξι εβδομάδες άδεια από την πρώην δουλειά του, ως πιλότος ασθενοφόρου μετά την γέννηση της κόρης του το 2015.

9. Στις βαφτίσεις το Παλάτι του Buckingham χρησιμοποιεί ειδικό νερό! Ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury χρησιμοποιεί για την τελετή, νερό από τον Ιορδάνη ποταμό, καθώς θεωρείται ότι εκεί βαπτίστηκε ο Ιησούς από τον Άγιο Ιωάννη!

10. Μεγάλο μέρος της φροντίδας των παιδιών της βασιλικής οικογένειας αναλαμβάνουν οι νταντάδες! Ένα μόνο έχει αλλάξει: τόσο η Diana όσο και η Kate έστειλαν τα παιδιά τους σε νηπιαγωγείο, σε αντίθεση με την ανατροφή του Πρίγκηπα Κάρολου!